woensdag 6 juli 2022 01:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 juni 2022

Ambtenaren van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) zijn ontevreden over hun werkplek in het World Trade Center (WTC). Er zou sprake zijn van arbeidsonderbrekingen. 

Het ministerie is zes maanden geleden verhuisd van het oude gebouw in Punda naar het WTC. Volgens de ambtenaren zijn daar heel wat zaken mis, daarom hebben zij een lijst gepubliceerd met zestien aandachtspunten. 

In het gebouw zouden meerdere zaken ontbreken. Zo is er volgens de werknemers geen kantine, geen vergaderruimte, geen spreekkamer voor cliënten en zijn er geen beloofde scheidingswanden. Daarnaast is het gebouw niet toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en is het WTC slecht bereikbaar voor mensen die geen eigen transport hebben. 

Andere punten van kritiek gaan over het onderhoud van het gebouw. Zo zou de lift niet goed functioneren, zijn de toiletten slecht, sluiten de ramen niet goed, is de vloerbedekking vies en werkt de airco niet goed waardoor er vochtigheid en schimmel ontstaat.  

Volgens de ambtenaren kunnen zij door deze problemen niet optimaal functioneren waardoor ze naar eigen zeggen depressief worden en gedemotiveerd raken. De problemen zouden al zes jaar spelen, omdat ze eerst ook in een gebouw met problemen gevestigd waren en nu verhuisd zijn naar een gebouw met nog meer problemen. “Wij zijn twee keer slachtoffer”, aldus de werknemers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram