woensdag 7 december 2022 22:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 juni 2022

De University of Curaçao (UoC) is een onderzoek gestart naar de druk die ouders van schoolgaande kinderen ervaren.

Volgens de universiteit zijn er sterke signalen dat ouders/verzorgers met schoolgaande kinderen veel druk, spanning, frustratie en onzekerheid ervaren bij het ondersteunen van hun kinderen als het gaat om huiswerk en schoolopdrachten.

De UoC vermoedt dat de druk alleen maar is toegenomen door het thuiswerken en de coronamaatregelen. Hier zijn alleen geen cijfers van bekend, daarom doet de universiteit nu zelf onderzoek. Het onderzoek gaat over de mate waarin ouders worden belast, welke impact dit heeft op hun gezin en hun privé planning en mogelijke gevolgen voor de schoolresultaten.

Ouders kunnen een vragenlijst invullen om deel te nemen aan het onderzoek. Aan de hand van de resultaten kunnen concrete adviezen gegeven worden aan beleidsmakers. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram