woensdag 6 juli 2022 20:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 juni 2022

De Journalism Week BES, die vanaf aanstaande dinsdag gepland stond, wordt tot nader orde uitgesteld. Dat laten Nolly Oleana en Sedney Marten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport (OCW) Caribisch Gebied weten in een brief aan Bonairiaanse media. Dat melden bronnen aan Nu.cw.

Verschillende radio- en televisiestations op Bonaire lieten eerder deze week weten niet meer te zullen deelnemen aan de week, omdat er een plan zou zijn om een publieke omroep in te voeren op de BES. Volgens OCW zou dit berusten op een misverstand en benadrukt het ministerie dat het advies van het onderzoeksrapport juist is om dit niet te doen, omdat dit ten koste kan gaan van de diversiteit van het medialandschap. De keuze om tijdens de Docu & Debate Night een stelling te behandelen over wel of geen publieke omroep was bewust om alternatieven te kunnen laten zien. 

OCW had de Bonairiaanse media afgelopen woensdag uitgenodigd om in gesprek te gaan, maar daarbij kwam niemand opdagen. Aanstaande maandag heeft het ministerie de media opnieuw uitgenodigd om in gesprek te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram