donderdag 7 juli 2022 01:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 juni 2022

Het tiende jubileum van de Curaçao pride vindt in september plaats. Bijna een week lang zijn er feesten, bijeenkomsten, seminars en educatieve sessies op het eiland. 

Volgens de coördinator van de pride Frank Holtslag wordt het een drukke week waarin veel georganiseerd wordt. “We hebben natuurlijk de officiële opening op het Wilhelminaplein met voorafgaand een wandeling over de pontjesbrug, maar we gaan ook varen en zijn er movie nights”, aldus Holtslag tegenover NU.cw.

De laatste keer dat de pride op Curaçao uitbundig gevierd kon worden was in 2019. Toen was het volgens Holtslag een groot succes. “Er kwamen duizenden mensen, waarvan ook veel uit het buitenland.” In 2020 brak het coronavirus uit, waardoor de pride op een laag pitje kwam te staan. “We hebben het elk jaar wel gevierd, maar het moest kleinschalig. We moesten ons toen goed aan de regels houden”, zegt de coördinator. 

Het officiële programma van de pride komt naar verwachting volgende week. “We gaan er iets moois van maken”, aldus Holtslag. 

De pride vindt plaats van 28 september tot 2 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram