vrijdag 12 augustus 2022 20:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 juni 2022

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) wil tijdens haar bezoek aan Bonaire, Sint Eustatius en Saba in gesprek gaan met de mensen van de eilanden. Van Huffelen vliegt zondag 12 juni samen met minister Hugo de Jonge (CDA) van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening naar Saba.

Tijdens het verblijf op de eilanden zal onder andere gesproken worden over de bestuursafspraken over de extra gelden die beschikbaar zijn gekomen voor Caribisch Nederland. De nadruk ligt verder op het bezoeken van mensen die zich inzetten om het leven op de eilanden beter te maken. “We hebben als kabinet heel nadrukkelijk gezegd dat we extra aandacht willen geven aan Caribisch Nederland. Juist in deze wereldwijd moeilijke tijden is het extra belangrijk om van mensen te horen waar zij het meest behoefte aan hebben”, aldus Van Huffelen.

De bewindspersonen hebben ieder een eigen programma, maar zullen bij een aantal gesprekken en ontmoetingen samen aanwezig zijn. Voor De Jonge staat de reis in het teken van kennismaken, waarbij de minister zich zal verdiepen in de problematiek op terrein wonen en ruimtelijke ordening.

Na het bezoek aan Saba zullen Van Huffelen en De Jonge maandag met de ferry naar Sint Eustatius varen. Daar houden de staatssecretaris en de minister samen een town-hall meeting waar iedereen met hen in gesprek kan gaan. Woensdag vliegen de bewindslieden naar Bonaire.

Van Huffelen zal haar reis afsluiten met een bestuurlijk overleg met de premiers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten op Aruba.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram