zondag 2 april 2023 05:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
9 juni 2022

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een rapport over de huidige situatie en de toekomst van de landen en gebieden overzee (LGO’s), waaronder ook Curaçao valt. Dat meldt Europarlementarier Samira Rafaela (D66). 

Met het rapport wordt vooral gedoeld op samenwerking met betrekking tot duurzaamheid en klimaatverandering. Rafaela sluit zich aan bij een oproep van het Europees Parlement aan de Europese Commissie. Daarin wordt gevraagd om financiële steun en maatregelen voor de LGO’s om klimaatverandering tegen te gaan. Groene investeringen moeten op deze manier worden gestimuleerd. 

Het Europees Parlement wil investeren in nieuwe sectoren, slimme knooppunten opzetten op de eilanden en een betere leefomgeving creëren.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram