donderdag 7 juli 2022 00:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juni 2022

Animal Rights wil dat de exportvergunningen van de dolfijnen van het Sea Aquarium vernietigd worden. De zaak komt 28 juni opnieuw voor de rechter. Dat bevestigt de advocaat van Animal Rights Bertie Braam aan NU.cw. 

De rechter legde Sea Aquarium vorige week een dwangsom op van 200.000 gulden per dolfijn op als het transport doorging zonder geldige vergunning. Volgens Braam beschikte het Sea Aquarium al vanaf januari over de vergunningen voor het transport. De advocaat wil dat de rechter kijkt naar de mogelijkheden om deze te vernietigen. 

“Als blijkt dat de vergunningen niet in stand kunnen worden gehouden heeft Sea Aquarium een groot probleem, omdat de dolfijnen dan onrechtmatig zijn vervoerd”, aldus Braam tegenover NU.cw. Als blijkt dat de vergunningen niet geen stand houden kunnen de dolfijnen misschien terug vervoerd worden naar Curaçao. 

Als de dolfijnen inderdaad terug vervoerd mogen worden, zal dit volgens Braam niet in één dag gebeuren, omdat het anders te stressvol zou zijn voor de tuimelaars. “De reis zal stressvol zijn, maar als ze hier weer terug zijn in de grote lagune met hun vrienden is hun leven weer beter. Het einde van de tunnel is hier beter dan daar”, benadrukt hij. 

De dolfijnen verlieten Curaçao een dag nadat Animal Rights een verzoek bij de rechtbank had ingediend. Volgens Braam een domme zet. “Waarom hebben ze niet gewoon de zaak afgewacht? Ze hadden de vergunning al zes maanden, waarom dan nu ineens transporteren terwijl je weet dat er een zaak aan komt?”, aldus de advocaat. “Het belang van de dolfijnen staat duidelijk niet voorop.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram