donderdag 7 juli 2022 01:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
8 juni 2022

Een groep studenten gaat langs verschillende scholen op Curaçao om te praten over kindermishandeling en huiselijk geweld. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het Veiligheidshuis van de stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC) is begin dit jaar een peer-education-project gestart.

In samenwerking met een school zijn vijfendertig studenten ter beschikking gesteld die sinds februari zijn getraind. De deelnemende studenten hebben niet alleen geleerd wat kindermishandeling precies inhoudt, maar ook hoe ze het in hun eigen taal met scholieren kunnen bespreken.

Volgens AJJC zijn voorlichtingscampagnes hard nodig, omdat binnen de Curaçaose cultuur fysieke mishandeling en mentale mishandeling bijna genormaliseerd zijn. Projectmanager Viandrelica Narcisio zegt dat het vaak een ‘corrigerende tik’ wordt genoemd, maar dat het in de praktijk betekent dat veel kinderen worden geslagen. 

De stichting probeert ieder jaar een project op te zetten om bewustwording voor huiselijk geweld te creëren. Vorig jaar werd de samenwerking gezocht met rapper Boechi, waarbij een nummer werd gemaakt over kindermishandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram