vrijdag 12 augustus 2022 20:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
8 juni 2022

De Journalism Week BES ontkent een publieke omroep te willen opzetten op Bonaire. Dat zegt Renske Pin, woordvoerder namens de organisatie, tegen Nu.cw. Dit naar aanleiding van de afmelding van Bonairiaanse media voor deelname aan de week. Beide partijen gaan woensdagavond in gesprek om te kijken of hun deelname alsnog mogelijk is. 

Pin laat weten dat er een misverstand is ontstaan bij de media. Tijdens de week wordt er een debatavond georganiseerd met daarin het onderwerp de invoering van een publieke omroep. Dit is volgens Pin verkeerd geïnterpreteerd. De Journalism Week BES heeft als doel het versterken van de journalistiek op de BES-eilanden met trainingen, het verkrijgen van inzicht in het medialandschap en samenwerking vergroten. “Wij hebben zeker niet als doel een publieke omroep in te voeren”, aldus Pin.

De Journalism Week BES begint aanstaande dinsdag 14 juni met een Docu & Debate night op Bonaire. Op donderdag 16 juni worden de resultaten van de enquête onder medewerkers in de media gepresenteerd en het daarop gebaseerde Plan van Aanpak voor Media Development BES.

Van 17 tot 19 juni vindt de Media Pressure Cooker Marathon plaats met werksessies, live-uitzendingen en een training die wordt begeleid door docenten en journalisten, waaronder Jeroen Pauw, Glenn Thodé, Sulin Passial en Kees Broere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram