woensdag 6 juli 2022 01:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juni 2022

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zegt dat Curaçao goed herstelt van de pandemie, maar dat er nog vele uitdagingen op het eiland zijn. IMF bracht onlangs een bezoek aan Curaçao en bracht dinsdag het verslag over de bevindingen naar buiten.

Eén van de uitdagingen die IMF benoemt is de sterke inflatiedruk als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De inflatie steeg tot 3,8 procent in 2021 en versnelde verder in 2022. Hoewel Curaçao goed op weg is naar herstel na de coronacrisis, vertroebelt de oorlog de vooruitzichten. 

De hervormingen die zijn opgenomen in het Landspakket spelen volgens IMF een grote rol in het aanpakken van al lang bestaande structurele uitdagingen. Ook zijn hervormingen van de gezondheidszorg en het sociale zekerheidsstelsel nodig om de druk op de overheidsfinanciën te verlichten en de fiscale risico's te verminderen.

Volgens het IMF gaat Curaçao steeds meer over op een meer op toerisme gebaseerde economie, maar zou de overheid meer mogelijkheden kunnen onderzoeken om andere sectoren te ontwikkelen, met name op het gebied van groene energieproductie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram