woensdag 6 juli 2022 20:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juni 2022

Aqualectra wil zich ook gaan richten op telecomdiensten. Het nutsbedrijf wil binnen anderhalf jaar een telecommunicatiebedrijf opgezet hebben, nadat ze groen licht krijgen van Bureau Telecommunicatie & Post (BT&P). Dat meldt het Antilliaans Dagblad. 

Het bedrijf wil zo’n tien tot twintig miljoen gulden gaan investeren in de nieuwe diensten. De ministerraad is eerder dit jaar al akkoord gegaan met het plan en het uitgeven van een telecomlicentie. BT&P moet het akkoord geven voor het opzetten van mobiele telefonie en internetdiensten.

Aqualectra merkt dat steeds meer mensen overstappen op zonnepanelen en er steeds meer behoefte is aan IT-data en telecommunicatie op het eiland. Om deze reden ziet het bedrijf kansen in telecomdiensten. Het overheidsbedrijf heeft al een glasvezelnetwerk, dus hier hoeven ze niet meer in te investeren.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram