woensdag 6 juli 2022 22:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juni 2022

Animal Rights geeft de strijd tegen de transport van de vijf dolfijnen van het Sea Aquarium naar Saudi-Arabië niet op. Hoewel de dolfijnen dinsdag naar Jeddah gevlogen zijn, zal de dierenrechtenorganisatie zich blijven inzetten voor de tuimelaars in de hoop ze terug te halen. 

Het Sea Aquarium bevestigde dinsdag dat de dolfijnen Serena, Machu, Mosa, Sami en Luna toch naar het Fakieh Aquarium in Jeddah zijn getransporteerd, ondanks pogingen van Animal Rights om dit tegen te gaan. “We zijn boos, maar niet verbaasd door het onethisch handelen van de eigenaren van de dolfijnen”, aldus Animal Rights. 

De rechter legde Sea Aquarium vorige week een dwangsom op van 200.000 gulden per dolfijn op als de transport doorging zonder geldige vergunning. Volgens het Sea Aquarium hebben ze deze vergunning gekregen, maar Animal Rights ziet dit anders.

“Dat deze mensen het risico op een dwangsom, die nu waarschijnlijk door de rechter op Curaçao zal worden opgelegd, voor lief nemen, bevestigt onze vermoedens. Namelijk dat er gigantisch veel Saoedisch geld in het spel is en het belang van de dolfijnen niet meetelt”, aldus de dierenrechtenorganisatie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram