woensdag 6 juli 2022 01:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
8 juni 2022

De Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV) is akkoord gegaan met de uitbetaling van drie procent vakantiegeld voor ambtenaren, in plaats van de reguliere zes procent. Dat meldt de Amigoe. De bonden gaan alleen niet mee in de benaming hiervan als ‘vakantie-uitkering’. 

Verschillende vakbondsleiders gaven de afgelopen week nog aan bij hun standpunt te blijven wat betreft de uitbetaling van de volledige zes procent vakantiegeld. Welke benaming de uitkering nu moet krijgen is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de drie procent nog voor eind juni uitbetaald moet worden.

Aanleiding voor de drie procent uitbetaling was de vergadering van de Ministerraad op 5 mei, waarbij bekend werd dat de korting op de arbeidsvoorwaarden versoepeld kon worden naar drie procent. Vanaf 2024 komen ambtenaren weer in aanmerking voor de volledige zes procent vakantiegeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram