woensdag 6 juli 2022 01:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juni 2022

De vereniging Hende-i-Medio-Ambiente (HiMA) heeft de Staten verzocht om een voorstel waarbij de meest kwetsbare groepen in de samenleving 1 kuub water krijgen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

De organisatie stelt dat er al jaren aandacht wordt gevraagd voor meer dan 2.500 inwoners die geen toegang hebben tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. HiMa benoemt dat het een primaire levensbehoefte is van mensen. "Bovendien moeten zeker na de coronapandemie hygiënische preventieve maatregelen in acht kunnen worden genomen", aldus de HiMa tegenover de ochtendkrant.

Ook de ombudsman wees in zijn zorgbrief van mei 2020 op het probleem. Hij concludeerde destijds dat het de plicht van de overheid is om zorg te dragen dat zeer kwetsbare groepen toegang krijgen tot schoon drinkwater.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram