vrijdag 31 maart 2023 09:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
7 juni 2022

Foundation Clean Air Everywhere en 41 burgers starten een kort geding tegen het Land Curaçao vanwege de reële kans op een herstart van de raffinaderij. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. 

Zij willen de heropening van de Isla voorkomen vanwege de luchtvervuiling. De luchtkwaliteit zou volgens de eisers met een werkende raffinaderij weer boven het internationaal geaccepteerd minimumniveau komen. Het Land moet volgens Clean Air Everywhere en de burgers tijdig duidelijkheid geven aan de nieuwe exploitant over de WHO-normen door een hindervergunning af te geven. 

De overheid zou ook zelf bij het meetstation Kas Chikitu bij moeten houden of de luchtkwaliteitsnormen niet worden overschreden. Bij in gebreke blijven hiervan wordt een dwangsom van 100.000 gulden per dag geëist.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram