woensdag 6 juli 2022 20:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juni 2022

Vijf dolfijnen van het Sea Aquarium zijn dinsdag getransporteerd naar Saudi-Arabië. Dat heeft Sea Aquarium bekendgemaakt. Animal Rights diende 30 mei een spoedprocedure in tegen het park vanwege het transport van de dolfijnen, maar de tuimelaars zijn toch onderweg naar Jeddah.

De rechter oordeelde donderdag 2 juni dat Sea Aquarium geen dolfijnen mocht uitvoeren naar het Fakieh Aquarium in Jeddah, zolang er geen geldige en toereikende uitvoervergunning werd afgegeven. Het park heeft, na beantwoording van de vragen van de organisatie Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES), toch een CITES-exportvergunning gekregen.

De dolfijnen zijn getransporteerd met een vrachtvliegtuig van luchttransportbedrijf DFS. “Aan boord van het toestel bevonden zich een internationaal toonaangevende dierenarts, de Director of Dolphins van het Fakieh Aquarium en de hoofdtrainer van dat aquarium”, aldus Sea Aquarium.

Volgens het park heeft de beslissing te maken met de gevolgen van de coronapandemie en hadden de lagunes van het park in 2017 al de maximumcapaciteit aan dolfijnen bereikt. Sinds die tijd werden er nieuwe onderkomens voor de dolfijnen gezocht. “Tot een van de beschikbare opties, behoorde onder andere het Fakieh Aquarium in Jeddah. Die bleek over de beste voorzieningen te beschikken”, aldus het park.

De Director of Dolphins op Curaçao zal enige tijd in Jeddah achterblijven om de eerste contacten tussen de vijf dolfijnen en hun nieuwe verzorgers te begeleiden. Volgens Sea Aquarium heeft het Fakieh Aquarium verzekerd er alles aan te zullen doen om in Jeddah de dolfijnen de meest optimale voorzieningen te bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram