donderdag 7 juli 2022 01:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juni 2022

De Curaçaose PhD-kandidaat Thaïs Tong heeft de Ziedses des Plantes-prijs gewonnen. De prijs gaat naar het meest innovatieve onderzoek in de interventieradiologie. Tong deed onderzoek naar oogkanker, zo meldt het Antilliaans Dagblad (AD).

Een groot deel van de patiënten die wordt gediagnosieerd met oogkanker, krijgt te maken met uitzaaiingen in de lever. Bestaande behandelingen slaan volgens Tong vaak niet aan, waardoor deze patiënten in veel gevallen nog maar een paar maanden te leven hebben. 

In haar onderzoek combineerde Tong leverperfusie en immuuntherapie om te kijken of de patiënten zo een betere overlevingskans hebben. De Curaçaose deed het onderzoek bij het Leids Universitair Medische Centrum. Volgens de onderzoekster is het goed dat er nu meer aandacht komt voor het onderzoek. 

One comment on “Curaçaose Thaïs Tong wint Ziedses des Plantes-prijs ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram