donderdag 30 maart 2023 22:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
6 juni 2022

Minister Javier Silvania (MFK) van Financiën denkt niet dat Curaçao een duurzame economische groei kan doormaken als een volledige terugbetaling van de liquiditeitssteun wordt vereist. Dat meldt het Antilliaans dagblad.

Silvania vraagt daarom om ‘coulance’ van Nederland, in de vorm van het herfinancieren of zelfs kwijtschelden van leningen. Curaçao ontving in totaal zo’n 911 miljoen gulden aan liquiditeitssteun tijdens de coronacrisis. Volgens Silvania is er weinig duidelijkheid vanuit de Nederlandse Algemene Rekenkamer, pas daarna kan er een inversteringsplanning worden opgesteld. 

De coronaleningen die Curaçao aanging waren tegen nul procent en tot april dit jaar aflossingsvrij. Toch zijn er wel rentelasten mee gemoeid vanwege eerdere leningen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram