woensdag 6 juli 2022 23:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
6 juni 2022

De Nederlandse minister Dennis Wiersma (VVD) van Primair en Voortgezet Onderwijs zegt dat speciale scholen in Caribisch Nederland niet nodig zijn. Dat meldt Caribisch Netwerk. Volgens Wiersema zou het probleem meer bij de ouders liggen, die geen hulp voor hun kind willen accepteren.

Wiersema bracht afgelopen week een werkbezoek aan Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. De Caribische gemeenten kennen geen scholen voor speciaal onderwijs, maar de minister vindt dat er een goed netwerk is van expertise op de reguliere scholen om kinderen die extra ondersteuning nodig hebben te helpen. 

Het probleem ligt volgens hem meer bij ouders. Die zouden het vaak lastig vinden om hulp voor hun kind te accepteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram