donderdag 1 juni 2023 06:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 juni 2022

Reddingsorganisatie CITRO heeft vrijdag drie vissers gered. De boot van het drietal had het begeven en ze bevonden zich tien mijl ten oosten van Klein Curaçao.

Om 11 uur ’s ochtends kreeg de organisatie de alarmmelding binnen. Om 12 uur voer een rescue vaartuig met vier vrijwilligers uit om de vissers in veiligheid te brengen. De boot werd op sleep genomen en rond 6 uur ’s avonds veilig in de haven afgeleverd.

CITRO is een maritieme reddingsorganisatie en helpt mensen in nood op zee. Voor de acties op zee staan zo’n veertig vrijwilligers klaar, bestaande uit: schippers, bemanningsleden, paramedici en technici. Artsen van CITRO Medico geven via de radio advies aan schepen en coördineren zo nodig medische evacuaties. Daarnaast werkt CITRO mee aan preventie-en voorlichtingsactiviteiten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram