donderdag 7 juli 2022 01:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 juni 2022

Sea Aquarium mag geen dolfijnen uitvoeren naar het Fakieh Aquarium in Jeddah, zolang er geen geldige en toereikende uitvoervergunning is afgegeven. Dat oordeelde de rechter vrijdag. Animal Rights Nederland diende een spoedprocedure in tegen het park vanwege het transport van de dolfijnen Serena, Machu, Mosa, Sami en Luna naar Saudi-Arabië. 

Het kort geding werd donderdag behandeld voor de rechter. Tijdens de zitting stelde Animal Rights dat de lange reis een enorme impact zal hebben op de dolfijnen en dat het Sea Aquarium enkel zou gaan om financieel gewin. Daarnaast sprak de organisatie van erbarmelijke omstandigheden in het Fakieh Aquarium.

Volgens Sea Aquarium heeft Animal Rights geen enkel bewijs voor de eerder genoemde uitspraken en deze zouden ongefundeerd zijn. De advocaten benadrukten dat de benodigde vergunningen voor de transport verstrekt zouden zijn aan de eigenaar van de dolfijnen. Wie de precieze eigenaar van de vijf dolfijnen is, wordt tijdens de zitting niet duidelijk ondanks aandringen van de rechter en Animal Rights. Ook werd de vergunning niet voorgelegd.

De rechter concludeerde dat Sea Aquarium aan te merken is als uitvoerder van het transport van de dolfijnen. Dat zij niet de eigenaar zijn, doet volgens de rechter niet terzake. “Het had op de weg van Sea Aquarium gelegen om, zover een dergelijke vergunning er is, deze over te leggen of daarin inzage te geven”, stelt de rechter.

Het gerecht verbiedt Sea Aquarium om de dolfijnen uit te voeren zonder vergunning. Wordt het transport toch doorgezet, dan staat daar een dwangsom op van 200.000 gulden per dolfijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram