vrijdag 2 juni 2023 02:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 juni 2022

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft 24 mei een drugstransport onderschept. Het is de eerste drugsvangst sinds het schip in het Caribisch gebied actief is. Dat meldt Defensie Caribisch gebied vrijdag. 

In de Caribische Zee wist het patrouilleschip een boot te stoppen en een lading van 300 kilogram cocaïne te onderscheppen. Ze kregen hierbij hulp van de MH-65 Dolphin helikopter van de US Coast Guard. 

De helikopter gaf meerdere stopsignalen aan de boot, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Om die reden werd overgegaan tot waarschuwingsschoten. De vier personen gaven zich vervolgens over. De opvarenden en de drugs zijn overgedragen aan een schip van de Amerikaanse kustwacht voor vervolging in de Verenigde Staten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram