donderdag 7 juli 2022 01:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 juni 2022

Curaçao heeft de afgelopen tijd ruim 43 miljoen dollar aan financiële bezittingen van Russische oligarchen bevroren. Dat zegt minister Wopke Hoekstra (CDA) in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

“De autoriteiten van de CAS-eilanden geven doorlopend uitvoering aan de sancties die door de Europese Unie zijn ingesteld”, aldus Hoekstra. Naast de financiële bezittingen op Curaçao heeft Sint Maarten melding gemaakt van een schip van een Russische staatsburger die op de sanctielijst staat.

Het Arubaanse ministerie van Transport heeft tot nu toe bij negen in Aruba geregistreerde vliegtuigen geconcludeerd dat er een mogelijk verband is met Rusland. Geen van deze vliegtuigen bevindt zich op Aruba. Desondanks zijn er maatregelen genomen ten aanzien van de toestellen, waaronder een vliegverbod. De vliegtuigen die in het luchtvaartregister van Curaçao en Sint Maarten zijn ingeschreven, hebben geen Russische eigenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram