woensdag 6 juli 2022 22:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 juni 2022

Een tankerschip is 250 kilometer ten noordwesten van Curaçao gezonken. Dat meldt de Kustwacht Caribisch gebied. Het patrouillevliegtuig van de Kustwacht assisteerde bij de noodsituatie op de  tanker Cetrus. De tanker kwam door onbekende oorzaak in de problemen. Een gedeelte van de bemanning van het schip was overboord gesprongen. De Kustwacht heeft twee opblaasbare reddingsvlotten uit het vliegtuig gedropt voor de 14 drenkelingen en een hond. De Kustwacht had ondertussen twee andere tankers in de buurt een verzoek gestuurd voor assistentie. Die hebben de drenkelingen vervolgens aan boord genomen. 

De drenkelingen en de hond zijn naar Venezuela en Trinidad en Tobago meegevaren om daarna veilig naar huis terug te keren. Op de gezonken tanker zaten twee bemanningsleden die tot op heden worden vermist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram