woensdag 6 juli 2022 01:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 juni 2022

Kamerleden Don Ceder en Mirjam Bikker (CU) willen een reactie van het kabinet op de publicaties van de Groene Amsterdammer en Investico over de goksector op Curaçao. 

De twee kamerleden willen dat het kabinet vertelt wat ze van de publicaties vinden en of ze het ermee eens zijn dat er op Curaçao geen effectieve controle en toezicht is op de online goksector. Het tweetal vraagt ook naar meer informatie over de positie van Nederland hierin en of er actie ondernomen wordt. 

“Was het kabinet op de hoogte van de huidige situatie? Zo ja, welk standpunt heeft het kabinet tot op heden ingenomen?”, is ook één van de vragen die de CU-kamerleden stellen. De invloed van Rusland en Wit-Rusland op de goksector komt verder nog ter sprake. 

Daarnaast willen Ceder en Bikker informatie over hoe het met toezicht in de andere (ei)landen in het Koninkrijk is gesteld, of er zorgen zijn en welk handelingsperspectief het Nederlandse kabinet voor zichzelf ziet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram