zaterdag 3 juni 2023 15:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 juni 2022

Acht ongedocumenteerden die hun uitzetting uit vreemdelingenbarak aan het afwachten zijn hebben dinsdag de barak in brand gestoken. Dat meldt de Amigoe. De brand vond plaats in huisblok 1, waar de ongedocumenteerden verblijven in afwachting van de oplevering van het nieuwe opvangcentrum.

De acht mannen hadden een matras in brand gestoken, de materiële schade was volgens medewerkers aanzienlijk. De beveiligingsdienst heeft de brand geblust en de ongedocumenteerden verhuisd naar een andere plek.

De vreemdelingenbarakken bij de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou werden begin deze week definitief gesloten. De gevangenis kreeg veel internationale kritiek op de manier waarop de ongedocumenteerden behandeld worden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram