dinsdag 30 mei 2023 21:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juni 2022

Het orkaanseizoen begint officieel woensdag. Defensie Caribisch gebied is klaar om (orkaan)noodhulp te bieden daar waar nodig is, met eenheden geplaatst op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire en Nederland.

Ieder jaar van 1 juni tot 1 december is er een grotere kans op orkanen in het Caribisch gebied. Defensie heeft al vaker ondersteuning geleverd tijdens het orkaanseizoen, onder andere orkaan bij Irma en aan Haïti. 

Dit jaar wordt verwacht dat het orkaanseizoen heftiger gaat zijn. “Zorg ervoor dat u voldoende voorbereidingen heeft getroffen zoals het opslaan van drinkwater, aankopen van ingeblikte voeding en voldoende batterijen”, aldus Defensie. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram