vrijdag 12 augustus 2022 19:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juni 2022

Scholengemeenschap Bonaire (SGB) mag vanaf nu de koksopleiding MBO 3 en 4 ook in het Papiaments aanbieden. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag besloten. 

Gedeputeerde Nina den Heyer (MPB) is blij met deze ontwikkeling. “Hiermee wordt gehoor gegeven aan een breed levende wens in onze gemeenschap, maar ik zie het ook als een zekere erkenning voor onze taal”, aldus Den Heyer.

Drie jaar geleden benaderde SGB het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met het verzoek. De Tweede kamer had veel tijd nodig voor de wetswijziging. “Dit is goed nieuws voor koks die promotie willen maken en werkgevers in de horeca die nu nog vaak arbeidskrachten uit het buitenland moeten halen”, zegt de gedeputeerde. 

Volgens Den Heyer is het nog belangrijker dat Papiamentu wordt opgenomen in het Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden. “Er worden op Bonaire meerdere talen gesproken, maar het Papiaments is de taal die ons met elkaar verbindt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram