donderdag 7 juli 2022 00:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juni 2022

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft in 2021 2,9 miljoen gulden verlies gemaakt. Dat is een miljoen gulden minder dan in 2020, toen het verlies 3,9 miljoen gulden was. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2021. 

De bank heeft het zwaar gehad door de coronapandemie. In de jaren voor de pandemie boekte de bank altijd winst, al liep dat sinds 2019 al af. In 2019 was de winst bijna 6,9 miljoen gulden, een stuk minder dan het resultaat van 20,1 miljoen in 2019. 

De beleggingen van de bank zijn dit jaar opnieuw gedaald door de lage rentestanden. Het verlies zal worden gecompenseerd met het resterende gedeelte van de ingehouden winst uit 2019. Het verlies van de bank is in 2021 ook gedeeltelijk gecompenseerd door onder andere een stijging op interestopbrengsten op de lokale beleggingen met 2,6 miljoen.

De bank wil in 2022 verder werken aan het herstel van haar financiële positite. Dit wil CBCS doen door middel van resultaatverbetering. Ook wordt verwacht dat de internationale rentestand de komende jaren weer gaat stijgen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram