donderdag 7 juli 2022 01:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
31 mei 2022

De regering van Curaçao heeft zelf uitstel gevraagd voor het afschaffen van de 12,5 procent korting op de ambtenarensalarissen. Dat meldt premier Gilmar 'Pik' Pisas(MFK) aan het Antilliaans Dagblad. Dit omdat er niet eerder vermelde voorwaarden waren verbonden aan het afschaffen van de korting, die de regering eerst wilde evalueren. 

Onder de gestelde voorwaarden valt onder andere het instellen van de normering topinkomens, geld op de begroting om de afschaffing te financieren en het handhaven van de 25 procent korting op het salaris van ministers en Statenleden. 

Daarnaast krijgt Curaçao na het afschaffen van de korting op ambtenarensalarissen, als er geen andere onverwachte ontwikkelingen zijn, geen toestemming meer van de Rijksministerraad om af te wijken van de begrotingsnorm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram