woensdag 6 juli 2022 21:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
31 mei 2022

De watervliegtuigen van Dutch Caribbean Islandhopper (DCI) hebben geen impact op het milieu en vliegen niet boven woonwijken. Dat zegt de start-up in reactie op berichtgeving van Green Force. De milieuorganisatie maakt zich zorgen over het plan om watervliegtuigen in te zetten op Curaçao.

Volgens Green Force zouden de 45 landing zones waarover wordt gesproken in de weg zitten van het vaarverkeer, wateractiviteiten en de rust van omliggende woonwijken. Ook benoemt Green Force het feit dat veel van de beoogde landingszones vallen onder een protocol voor de bescherming van de kwetsbare natuur en broedgebieden.

DCI stelt dat het persbericht van de milieuorganisatie onjuiste en ongeïnformeerde stellingen bevat. “Het is goed dat mensen bezorgd zijn om veiligheid en natuur, dat zijn wij ook”, aldus DCI-directeur Steven Chin-A-Kwie tegenover NU.cw. “Maar het is wel belangrijk om je goed te laten informeren.”

Chin-A-Kwie benadrukt dat luchtvaart wordt bedreven volgens strikte internationale veiligheidsnormen en Standaard Operationele Procedures (SOP). Daarnaast zijn de vliegroutes niet boven woonwijken en zijn er verschillende procedures van kracht voor het reduceren van geluid.

“Omdat wij vliegen vanaf wat moeder natuur ons gegeven heeft, is er voor ons geen behoefte om een vliegveld aan te leggen waarvoor kwetsbaar habitat moet wijken”, aldus DCI. Volgens Chin-A-Kwie worden watervliegtuigen juist door milieuorganisaties en autoriteiten gebruikt. Een studie van de US Army Corps of Engineers wijst bovendien uit dat watervliegtuigen geen impact hebben op lucht-, water- en bodemkwaliteit.

De voorbereidingen voor de officiële start van de vluchten zijn in de afrondende fase. “We nodigen Green Force en een ieder die zich zorgen maakt uit om contact met ons op te nemen en zo meer te leren over hoe wij onze operatie op een veilige en duurzame wijze exploiteren", concludeert Chin-A-Kwie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram