donderdag 7 juli 2022 00:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 mei 2022

Het orkaanseizoen op Curaçao zal dit jaar heftiger worden dan de voorgaande jaren, zo voorspelt de Meteorologische Dienst Curaçao. De Meteo verwacht dat er in het Caribisch gebied volgend jaar gemiddeld veertien stormen, zeven orkanen en drie intense orkanen voorbij komen. 

Het orkaanseizoen begint woensdag officieel en eindigt 30 november. Curaçao ligt niet in de zogenaamde ‘hurricane belt’, dus heeft minder kans op orkanen dan andere landen in het Caribisch gebied. Toch zal Curaçao veel te maken krijgen met de impact van stormen in deze gebieden door onder andere de temperatuur van het zeewater.  

De Meteorologische Dienst zal dit jaar vroegtijdig waarschuwen om de schade van de stormen te beperken. Er kunnen dan verschillende voorzorgsmaatregelen genomen worden. Zo kunnen er levens en eigendommen bespaard worden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram