donderdag 7 juli 2022 00:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 mei 2022

Milieuorganisatie Green Force vindt het huidige plan om watervliegtuigen in te zetten op Curaçao een gevaar voor mens en milieu. Dit omdat de 45 landing zones waarover gesproken wordt in het plan in de weg zouden zitten van het vaarverkeer, wateractiviteiten en de rust van omliggende woonwijken. 

Ook benoemt Green Force het feit dat veel van de beoogde landingszones vallen onder een protocol voor de bescherming van de kwetsbare natuur en broedgebieden. Vooral het Spaanse Water en de Piscadera Baai zijn gebieden waar veel mangroves groeien. Green Force doet een oproep aan de regering om alle mangroves wettelijk te beschermen en geen voorgestelde watervliegtuigen toe te laten in deze gebieden.

Green Force ziet wel een mogelijkheid om vanaf de Annabaai watervliegtuigen in te zetten, mits er rekening wordt gehouden met de natuur. Start-up Dutch Caribbean Islandhopper maakte in december bekend nog dit jaar te willen starten met de inzet van waterstofvliegtuigen in het Caribisch gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram