donderdag 7 juli 2022 00:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 mei 2022

De Rijksministerraad heeft nog niks besloten over de afschaffing van de 12,5 procent salariskorting op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Het definitieve besluit is uitgesteld naar de volgende vergadering. 

Staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) kondigde vorige week aan dat ze de verplichte 12,5 salariskorting wil afschaffen omdat de kosten van het normale leven steeds hoger worden. Ze wil de landen zelf de mogelijkheid geven om dit op eigen tempo af te bouwen.

De staatssecretaris kondigde eerder aan dat de Rijksministerraad hier woensdag een besluit over zou nemen. Kort daarna vertrok ze naar het Caribisch gebied voor haar werkbezoek. De Rijksministerraad wil graag het bezoek afwachten voordat ze een definitieve beslissing nemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram