zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Dierenarts Pieter de Geus heeft in hoger beroep een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden opgelegd gekregen voor poging tot doodslag door te schieten met een luchtdrukgeweer. Daarnaast krijgt hij ook een werkstraf van 240 uur. 

De Geus schoot twee jaar geleden zijn buurman in de hals met een luchtdrukgeweer na een incident waarbij de buurman een scheidingsmuur had vernield. Van de eerste rechter kreeg hij 36 maanden opgelegd, maar het Hof heeft gezien de persoonlijke omstandigheden van De Geus gekozen voor een lagere straf. Dit omdat hij een dierenartspraktijk runt en de gevangenisstraf naar verwachting het einde daarvan betekent.

De verdachte en het openbaar ministerie hebben veertien dagen de tijd om in cassatie bij de Hoge Raad te gaan.