zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

404 honden zijn tijdens het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) gesteriliseerd of gecastreerd. Samen met een team van dierenartsen zijn vrijwilligers tien dagen lang aan de slag gegaan om het doel van 400 honden te behalen.

De actie vond plaats op de praktijk van Sjoerd de Groot en is bedoeld om de overpopulatie aan honden op het eiland terug te dringen. De honden kregen na de operatie een hartje in het oor getatoeëerd. Zo kan in de toekomst snel worden gezien of een hond al geholpen is of niet.

RPC-voorzitter Mirjan Seppenwoolde kijkt tevreden terug op de afgelopen anderhalve week. “Er waren nog meer honden gebracht, maar een aantal was te jong voor sterilisatie. Eén hond werd niet geopereerd omdat hij te zwak was”, aldus Seppenwoolde.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers en de dierenartsen voor hun harde werk en tomeloze inzet. De actie is voorspoedig verlopen.