donderdag 30 maart 2023 22:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 mei 2022

De Kustwacht Caribisch gebied heeft afgelopen week een Belgische zeiler gered die onderweg was naar Panama. Zijn zeilvaartuig kreeg problemen waardoor hij niet verder kon varen. Dat meldt de Kustwacht dinsdagavond. 

De zeiler in nood stuurde via satelliet een signaal voor hulp. De boot bevond zich op ongeveer 120 mijl ten noorden van Curaçao. Het Rescue and Coordination Center (RCC) van de Kustwacht ving het noodsignaal van de zeiler op, en stuurde een oproep naar de schepen in de buurt om te hulp te schieten. 

Een olietanker die in de buurt voer, ging naar de locatie van de boot om te helpen. Na overleg tussen de Kustwacht en de zeiler is gekozen om hem met de olietanker naar Argentinië te laten meevaren en daar zijn terugkeer naar huis te regelen.

Wat er met het zeilschip is gebeurd, is niet bekend.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram