woensdag 6 juli 2022 18:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 mei 2022

De coalitiepartijen van Bonaire zijn maandag bij elkaar geweest en zijn akkoord gegaan met het voorstel van gezaghebber Edison Rijna om een mediation-traject in te gaan. Dat meldt het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) woensdag. 

De gezaghebber deed dit voorstel aan de gedeputeerden om de spanningen te doorbreken die zijn ontstaan na situatie rondom Sunset Beach Resort. Het nieuwe resort wil vijf verdiepingen bouwen, terwijl dit tegen de geldende bouwvoorschriften is.

MPB gedeputeerden Hennyson Thieleman en Nina den Heyer zijn tegen de bouw van deze vijf bouwlagen. UPB gedeputeerde James Kroon stemde voor de bouw, later gezaghebber Edison Rijna ook. Volgens Rijna heeft hij zich laten adviseren door de overheidsdiensten. 

De vergunning zou in eerste instantie geweigerd worden, maar door de stem van Rijna loopt het overleg nu vast. De MPB gedeputeerden zijn fel tegen, ook omdat zij zich zorgen maken over het aantal mensen dat gebruik gaat maken van de kleine ruimte van het hotel. 

Er is onderling afgesproken dat tijdens dit traject voor alle betrokkenen een mediastilte geldt rondom dit onderwerp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram