donderdag 1 juni 2023 00:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 mei 2022

Het Ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur(GMN) heeft laten weten dat er tot nu toe nog geen gevallen van apenpokken op Curaçao zijn geregistreerd. Afgelopen weken werden er in Europa verschillende besmettingen gemeld met het appenpokkenvirus, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Afrika. 

Het ministerie waarschuwt voor de symptomen van apenpokken: koorts, hoofdpijn, spierpijn, opgezette lymfeklieren en moeheid. Na enkele dagen zal er ook uitslag op de huid ontstaan, meestal begint dit op het gezicht en later verspreidt het zich over de rest van het lichaam. De uitslag verandert dan van een vlek in een blaasje. 

GMN houdt de ontwikkelingen van apenpokken nauw in de gaten en werkt samen met lokale en internationale instanties.

-- Advertentie --

One comment on “'Nog geen apenpokken op Curaçao'”

  1. "Nog" geen.
    Het RiVM monitort, net zoals te laat werd ingegrepen in 2020?

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram