vrijdag 12 augustus 2022 19:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 mei 2022

Greenpeace Nederland is een campagne gestart om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering op Bonaire. De organisatie maakt zich zorgen over de toekomst van het eiland.

Als laaggelegen eiland in de Caribische zee is Bonaire extra kwetsbaar voor klimaatverandering. Het KNMI presenteerde in mei een rapport waaruit blijkt dat de zeespiegel bij de BES-eilanden gemiddeld harder stijgt in vergelijking met de rest van de wereld. Volgens de organisatie is het niet eerlijk dat Bonaire hard geraakt wordt door de klimaatverandering, terwijl de uitstoot van het eiland vele malen lager is dan de uitstoot van het Europese deel van Nederland.

Met het plaatsen van zwemvesten op palen langs de kustlijn, vraagt de organisatie aandacht voor de risico’s van de opwarming van de aarde. Op tien verschillende plekken staan in totaal zo’n twintig palen.

Greenpeace wil de Nederlandse overheid wijzen op haar plicht om Bonaire te beschermen. De komende tijd gaat de organisatie met mensen op Bonaire in gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram