woensdag 31 mei 2023 11:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 mei 2022

Joran van der Sloot riskeert 18 jaar extra celstraf. Dat melden verschillende Nederlandse media. Hij staat terecht voor grootschalige cocaïnesmokkel in en uit de gevangenis in Peru. De rechtszaak is maandag begonnen. De 34-jarige Van der Sloot zit momenteel een straf uit van 28 jaar voor de moord op Stephany Flores.

Eerder deze maand plaatste de Amerikaanse advocaat en journalist Greta van Susteren op haar Twitter een ‘belangrijk bewijsstuk' in handen te hebben over de vermissingszaak van Natalee Holloway. Bijna zeventien jaar geleden verdween de achttienjarige Holloway tijdens een vakantie op Aruba. Van der Sloot werd als laatste met haar gezien.

Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel weet Van der Sloot zich iedere keer weer in de nesten te werken. “In de gevangenis in Peru lijkt hij volgens justitie een soort mini cocaïne imperium te hebben geleid”, zegt Van den Heuvel tegen Radio538.

De zitting zal acht dagen duren en het proces is over twee weken afgerond. Naar verwachting zal de rechter over twee maanden uitspraak doen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram