donderdag 7 juli 2022 01:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 mei 2022

Hubert Fermina is op 74-jarige leeftijd overleden. De oud-politicus was in 1994 namens D66 de eerste Nederlander met Antilliaanse achtergrond in de Tweede Kamer.

De politieke loopbaan voor D66 van Fermina begon in de gemeenteraad van Lelystad en als Statenlid voor Zuid-Holland. “Hubert zette zich altijd in voor minderheden”, zo schrijft de politieke partij in een memoriam. “Hij koos voor de politiek, omdat hij merkte dat hij hierdoor meer kon bereiken voor de zorg.” Ook zette Fermina zich in voor het openstellen van het homohuwelijk op Curaçao.

Na zijn politieke loopbaan werd Fermina directeur van het Landelijk Bureau Racismebestrijding. Hij was dit jaar nog actief bij D66 als vertrouwenspersoon. “Hubert zette zich tot het laatst in voor een partij waar iedereeen welkom is en iedereen mee kan doen. We zullen hem enorm missen”, aldus D66.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram