woensdag 6 juli 2022 18:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 mei 2022

Opgepakte ongedocumenteerden, vooral uit Venezuela, worden door ruimtetekort overgeplaatst naar de reguliere gevangenis. De vreemdelingenbarakken raken vol en daarom worden de Venezolanen nu opgesloten met criminelen, zo meldt het Antilliaans Dagblad (AD).

Zowel mannen als vrouwen worden overgeplaatst naar de gevangenis. Verschillende mannen zijn hierom in hongerstaking gegaan. Zij eisen dat ze in vrijheid hun proces voor bescherming onder artikel 3 van het Europees verdrag van Mensenrechten mogen afwachten en dat ze niet overgeplaatst worden naar de gevangenis. 

Volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Defense Curaçao (HRDC) wordt de toegang tot de barakken hun ontzegd. Ook zouden advocaten de afgelopen week geweigerd zijn toen ze hun cliënten wilde bezoeken. Volgens HRDC gaat dit in tegen de lokale en internationale wetgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram