zaterdag 3 juni 2023 08:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 mei 2022

De Nederlandse partij JA21 stelt voor dat Nederland de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen moet verplaatsen naar het Caribisch deel van het Koninkrijk. Dat meldt de Telegraaf.

Het zou dan gaan om zelfstandige landen binnen het Koninkrijk, zoals de CAS-eilanden.  De partij volgt in het voorstel Denemarken en het Verenigd Koninkrijk op, die de asielprocedure willen verplaatsen naar Rwanda. Opvang van vluchtelingen vanuit de Cariben zou volgens Nederlandse wetgeving kunnen. 

In het regeerakkoord heeft het kabinet voorgenomen ’migratiepartnerschappen met derde landen’ te zoeken, om zo onder andere de migratiestromen te beheren. Omdat hier nog niet aan is gewerkt, doet JA21 nu dit voorstel. Ook de PVV en de VVD zijn voorstander van de migratiedeals. 

-- Advertentie --

2 comments on “JA21 wil asielzoekers naar Curaçao sturen ”

  1. Eerdmans heeft het over ‘veilige’ landen zoals Rwanda.
    Dagelijks zijn er debatten in het Lagerhuis over het ‘uitzetten’ van mensen naar het ‘veilige’ Rwanda.

    Eerdmans een figuur die meer schoenen heeft versleten om van partij naar partij te lopen.’Waar kennen we dit gedrag nog meer’.

    Eerdmans de brood politicus.

  2. Aruba is net zo groot als Texel (nog geen 14.000 inwoners), alleen wonen op Aruba zo'n 120.000 mensen plus nog een onbekend aantal illegalen. Stel je die aantallen eens voor op Texel. Tel daar ook nog eens de problemen van Aruba op en je kan niet anders concluderen, dat het plan van Eerdmans te zot voor woorden is. Eerdmans leek op ultra rechts de enige met een beetje gezond verstand. Helaas, we zijn weer een illusie armer.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram