woensdag 22 maart 2023 04:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 mei 2022

Staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) geeft ruimte aan de de Caribische landen in het Koninkrijk om de 12,5 procent salariskorting op eigen tempo af te schaffen. 

De salariskorting werd halverwege 2020 ingesteld om onder andere de overheidsuitgaven van de landen te verlagen. Nu de kosten voor het gewone leven steeds hoger worden, moet volgens de staatssecretaris de salariskorting worden heroverwogen.

“De kosten van het gewone leven zijn ontzettend gestegen, onder andere door de oorlog in Oekraïne. Veel mensen worstelen met hoge kosten van bijvoorbeeld levensmiddelen en huur. Nu de economie weer aantrekt, weegt de eis om 12,5 procent te korten op salaris niet meer op tegen die kosten”, aldus de staatssecretaris.

De belangrijkste voorwaarde voor het afschaffen van de salariskorting is dat eerdere afspraken over het normeren van topinkomens moeten worden gerealiseerd en de kortingen op het salaris voor politici blijven bestaan. De afschaffing van de 12,5 procent wordt woensdag tijdens de rijksministerraad besproken.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram