donderdag 8 juni 2023 01:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 mei 2022

Jurriën Timber moet de wedstrijd tussen Ajax en het gelegenheidselftal van Curaçao aan zich voorbij laten gaan. De verdediger heeft last van een spierblessure en kan daarom niet in actie komen.

De twintigjarige Timber mistte door zijn blessure ook al het slot van de competitie met Ajax en ziet hiermee de kans om op ‘zijn’ eiland in actie te komen tegen zijn broer, Dylan Timber, die in het gelegenheidselftal van Curaçao speelt, in rook opgaan. Timber, wiens ouders van het eiland komen, keek enorm uit naar het oefenduel. 

Ajax, dat deze maand zijn landstitel prolongeerde, kan door verschillende andere blessures vanavond ook niet beschikken over keeper Remko Pasveer (vinger), Ryan Gravenberch (enkel) en Perr Schuurs (knie). De spelers wisten voor vertrek al dat ze op het eiland niet op het veld in actie zouden komen, maar zijn toch afgereisd om een bijdrage te kunnen leveren aan de verschillende maatschappelijke projecten die Ajax op het eiland bezoekt.

De geblesseerde spelers doen wel iedere dag mee aan clinics en radio en tv optredens. Ajax heeft al jaren een speciale band met Curaçao. Sinds 2020 is Curaçao Tourist Board sponsor van de Amsterdamse club en prijkt het logo van Curaçao op de mouw van het shirt.

De aanvang van de wedstrijd is vanavond om 20.00 uur. Voor het veelbesproken duel waren ruim 10.000 kaarten beschikbaar, maar deze zijn al enkele dagen uitverkocht.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram