woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het coldcaseteam van de politie Rotterdam heeft een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de dood van de 13-jarige Sedar Soares. Lang werd gedacht dat de jongen zou zijn doodgeschoten om het gooien van sneeuwballen naar een automobilist.

Soares werd op 1 februari 2003 doodgeschoten toen hij met vrienden sneeuwballen gooide van het parkeerdek bij het metrostation Slinge in Rotterdam. Het coldcaseteam van de politie Rotterdam heropende het onderzoek in februari 2020. De zaak werd opnieuw onder de aandacht gebracht in de media. Dat heeft ertoe geleid dat meerdere getuigen alsnog naar de politie zijn gestapt.

Nu gaat het coldcaseteam uit van het scenario dat Soares het toevallige en volstrekt onschuldige slachtoffer is geworden van een ripdeal die zich zou hebben afgespeeld bij het metrostation. “De politie kan niet anders dan de verdrietige conclusie trekken dat Sedar op het verkeerde moment op de verkeerde plek was”, aldus het coldcaseteam.

Het coldcaseteam wil opnieuw met getuigen in contact komen, nu het onderzoek zich volledig op het nieuwe scenario richt. De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Rotterdam heeft de beloning voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak onlangs verhoogd naar 40.000 euro.

Beeld: Politie eenheid Rotterdam