woensdag 22 maart 2023 04:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
20 mei 2022

Minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje (PNP) vindt de plannen voor een nieuw Statengebouw niet ideaal. Het eiland kampt al met financiële uitdagingen en een nieuw gebouw zorgt voor hoge investeringen, zegt hij tegen Nu.cw.

Volgens Cijntje maakt de situatie dat de oppositiepartijen tegen de bouw zijn en de coalitiepartijen vóór het extra ingewikkeld. Hij begrijpt wel dat doordat de Statenleden in twee verschillende gebouwen zetelen de samenwerking tussen partijen niet gestimuleerd wordt.

De minister zegt dat de laatste optie die hij voorbij heeft horen komen wellicht een goed alternatief zou kunnen zijn. Daarbij zou het oude gebouw van Banco di Caribe in de Breedestraat bij het huidige pand getrokken worden. Het pand aan de overkant zou dan afgestoten kunnen worden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram