dinsdag 30 mei 2023 21:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 mei 2022

Asosashon di Pastornan Kristian (APK) heeft zich fel uitgesproken tegen de heropening van Campo Alegre. Volgens de vereniging dragen de plannen van de overheid bij aan misbruik van vrouwen. Dat meldt de Extra.

Het voormalige bordeel zal 21 juni geveild worden. Volgens de regeringspartij MFK vervult het openluchtbordeel een maatschappelijke rol en is de prostitutie nu verplaatst naar de binnenstad. "Er is nu geen controle, bij Campo is dit wel het geval. De vrouwen worden wekelijks gecheckt door een dokter en de juiste vergunningen worden voor hen aangevraagd”, aldus de fractie.

APK is teleurgesteld in de beslissing van de Curaçaose regering om prostitutie te faciliteren, omdat ‘het tegen de familiegedachte en de spirituele gedachte ingaat’. De regering zou het werk van de pastoors tegenwerken en bijdragen aan misbruik van vrouwen door Campo Alegre te heropenen.

“Het zou beter gaan met Curaçao zonder Campo Alegre. De criminaliteit en mensenhandel wordt juist verhoogd”, stelt de vereniging. Volgens de APK is het bordeel in strijd met artikel 26 van de Staatsregeling, die de overheid opdraagt om het gezin te beschermen.

-- Advertentie --

One comment on “APK fel tegen heropening Campo Alegre”

  1. Deze figuren leven nog in de 18e eeuw. Dit zijn toch dezelfde figuren die zo fel van leer trokken tegen de nieuwe president van de rechtbank?dus zij zijn eigenlijk vóór sex zonder bescherming ?

    Dan moeten ze de hiv cijfers bekijken, waaronder kinderen en huisvrouwen meegeteld worden.

    Huichelarij

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram