woensdag 6 juli 2022 19:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2022

De Staten zijn woensdag akkoord gegaan met het verslag over de COHO vergadering van 11 mei. Het verslag wordt uiterlijk 20 mei naar de Rijksministerraad verstuurd.

Tijdens de vergadering over de Rijkswet spraken verschillende partijen hun meningen uit over de gevoeligheden rondom de kwestie. Zo betreurde Rennox Calmes, leider van de politieke partij Trabou pa Kòrsou (TPK) dat ‘de COHO gezeteld is in Den Haag en wordt uitgevoerd aan de hand van Nederlandse wetten’. Volgens Statenlid Eduard Braam (MFK) moeten landen binnen het Koninkrijk met elkaar samenwerken en is dat het belangrijkste doel van het Koninkrijk.

Tijdens het Ipko werd afgesproken dat het verslag over de COHO vergadering voor 20 mei verstuurd zou worden. De Staten van Curaçao krijgen vervolgens een reactie van de Rijksministerraad. Ook de regeringen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten zullen een gezamenlijke nota opstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram